Алфа Липоева Киселина

 

(Alpha Lipoic Acid)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Алфа Липоевата Киселина (C8H14O2S2) е може би най-ценният антиоксидант, познат на науката. Тя повишава транспорта на глюкозата към мускулите (инсулиноподобен ефект) . Асистира на инсулина, действайки независимо от него, и задейства  проникването на глюкоза в клетките. 

 Тя е универсален и мощен катализатор: водо- и мастноразтворим. Помага за конвертирането на други антиоксиданти (вит. С и вит. Е, глутатион, коензим Q10) от оксидирана в активна форма.

  Ползите от Алфа Липоевата Киселина при силовите спортове и свързаните с екстремно физическо напрежение професии са многобройни:                              Способства за отстраняване на болките и изтръпванията на мускулите при интензивни натоварвания. Нейният инсулиноподобен ефект съдейства повече хранителни и други вещества да достигат по-бързо мускулните клетки. Играе роля на коензим в няколко реакции в тялото, една от които е гликолизата - процесът на превръщане на кръвната захар в енергия. Увеличава скоростта на преобразуването и в АТФ (аденозин-трифосфат) на 40%, подобрява доставката на креатин, от което силата и издържливостта се увеличават значително. Увеличава в пъти ефективността на другите добавки, особено на онези които се нуждаят от по-високи нива на инсулин за да бъдат максимално усвоени (креатин, глутамин, аминокиселини и др.).

  Възстановява митохондриалната функция на стареещите клетки, вследствие на което ги подмладява. Помага за предотвратяване на възникването или развитието на много заболявания: диабет и неговите усложнения, глаукома, хепатит, витилиго и др. 

  Поддържа нужното ниво на глутатион в клетките. Глутатионът е дипептид без който е невъзможно разграждането на въглехидратите в организма. Алфа Липоевата Киселина има и много важна роля за процесите на детоксикация в черния дроб. Съдържащата се в нея сяра се свързва лесно с атомите на живака, кадмия и други тежки метали, след което съединенията се изхвърлят.

Препоръчителната доза е 1-3 таблетки дневно.

Опаковка: Таблетки 20 бр.

 

 3D изображение на структурата на Алфа Липоевата Киселина