Хром Пиколинат

(Chromium Picolinate)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Хром Пиколинатът (Cr(C6H4NO2)3) съвместно с инсулина допринася за обмяната на захарта в организма. Помага при транспортирането на белтъчини там, където са необходими. Подпомага растежа. Допринася за предотвратяване и снижаване на високо кръвно налягане. Възпрепятства развитието на диабет, подобрява действието на инсулина, като увеличава чувствителността на инсулиновите рецептори, поддържа нивото на кръвната захар. Намалява чувството на остър глад при диети, като намалява желанието за консумация на захар и захарни изделия, подобрява метаболизма.

Цинкът и Хромът са с близко действие и са синергисти  /работят съвместно в организма/. При нормални нива имат изключително важна роля за поддържане на висок имунитет, бързо възстановяване при травми и възпаления, както и за ефективната обмяна на веществата. Взаимодействието с инсулина има индиректен анаболен ефект върху мускулатурата. Пиколинатната форма на хрома е една от най-добре усвояемите форми за прием. Тя е резултат от взеимодействието му с пиколиновата киселина (C6H5NO2)

50-200µg (1-3 таблетки) представлява обикновено препоръчваният дневен прием за възрастни. С напредването на възрастта количеството хром което се съдържа в организма намалява и необходимостта от допълнителен прием се увеличава.

Опаковка: Таблетки (1.25 мг доставящ 150 µg хром)  60 бр. 

Триизмерно изображение на структурната формула на Хром Пиколинат