Фолиферол В12

(Folyferrol-В12)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Фолиферол (Folyfferol) е трикомпонентен продукт с изключително добро въздействие върху целия организъм. Той съдържа:

1. Фолиева киселина: Витамин В9(C19H19N7O6). Тя се явява противоанемичен фактор, участва във формирането на еритроцити и тромбоцити, при участието на витамин С се превръща във фолинова киселина, играеща голяма роля в биосинтеза на нуклеиновите киселини, аминокиселините и белтъците.

2. Витамин B12: Наричан също кобаламин е важен за производството на миелин – мастната обвивка, която изолира нервните влакна. По този начин осигурява правилното движение на електрическите нервни импулси в тялото. Заради тази важна функция недостигът на витамин В12 може да доведе до цяла поредица проблеми: загуба на паметта, объркване, халюцинации, умора, загуба на равновесие, забавени рефлекси, повредено възприемане на допир или болка, вдървяване и изтръпване на краката и ръцете, бучене в ушите и загуба на слуха в следствие на твърде силен шум.

  Тъй като витамин В12 е важен и за производството на червени кръвни клетки, когато го приемете, почти веднага ще усетите експлозия от енергия. Това е резултат от повишения капацитет на пренос на кислород до тъканите.

  Обикновено от 10 до 30% от хората не могат да получават достатъчно В12 чрез нормалния си хранителен режим.

3. Fe (желязо): От жизнено значение е за производството на хемоглобин (червените кръвни телца), миоглобин (червеният пигмент на мускулите) и някои ензими. Едва около 8% от общия прием на желязо се абсорбира и прониква в кръвния поток. Възрастен индивид със средно тегло 68 кг има около 4 г желязо в организма си. Хемоглобинът, който изразходва по-голямата част от желязото, бива рециклиран и повторно оползотворен при заместване на кръвните клетки на интервали по 120 дни. Желязото, свързано с протеин (феритин), се складира в организма, подобно на желязото в тъканите (налично в миоглобина), в много малки количества.  За един месец жените губят два пъти повече желязо в сравнение с мъжете, особено при бременност когато приемът на този витамин е строго препоръчителен. От своя страна желязото е необходимо за правилния метаболизъм на В-витамините.

   Дневната дажба Фолиферол е 10-15 мг (1 таблетка) за възрастни и 30 мг (2 таблетки) за бременните жени и атлетите.

Опаковка: Таблетки 20 бр.

3D изображение на структурната формула на фолиевата киселина