L-АРГИНИН

(L-ARGININE)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Диамино-моно-карбонова, условно-незаменима аминокиселина. Необходима е за нормалното функциониране на хипофизата. Съвместно с L-Ornitine, и други невро-медиатори  е нужна за освобождаване на растежния хормoн. L-Arginine участва в изграждането на мускулната тъкан, като се включва в състава на протеините, но има и много други действия. Евентуалният му дефицит довежда до безплодие.

   L-Аргинин увеличава броя на сперматозоидите у мъжа, повишава ендогенното производство на тестостерон, усилва имунната система, намалява подкожните мазнини, стимулира енергийната и мозъчна дейност, подобрява храносмилането, мощен детоксикатор е на черния дроб. В стресови за организма състояния, като травми, изгаряния и възпаления, L-Аргинин също става изключително необходима аминокиселина.

  Всеки човек се нуждае да приема достатъчно количество L-Аргинин, като групите с повишени нужди от тази аминокиселина са подрастващите, спортистите, хората с наднормено тегло и възрастните хора. Приемането на аргинин от трениращи хора, ще им позволи да тренират по-здраво и да избегнат неприятните последици на претоварването. Хората с наднормено тегло, възстановяващите се от травма, както и тези с проблеми с ерекцията, също биха усетили подобряване на физическото си състояние, ако го приемат. Нуждата от L-Аргинин е особено голяма при мъжете, тъй като семенната течност съдържа не по-малко от 88% от този градивен материал на белтъчините.

  С особено внимание трябва да приемате L-Аргинин, ако приемате следните лекарства: ибупрофен, органични нитрати, силденафил цитрат /виагра/. Ако приемате йохимбин, трябва да знаете, че аргининът усилва действието му.

Препоръчителна доза: 1-3 таблетки дневно.

Опаковка: 90 таблетки  (250mg  L-Arginine HCL).

Триизмерно структурно изображение на L-Arginine