СПАЙДЪР

(SPIDER)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Добавката е предназначена, за широк кръг потребители: професионалисти и начинаещи, спортисти и хора подложени на тежки физически натоварвания. Има протективно-енергетизиращо действие. Съдържа Palatinose и желатин.

  Палатинозата (C12H22O11) е функционален въглехидрат, който в природата се среща в извънредно малки количества, основно в захарната тръстика и пчелния мед. В хранителната индустрия се получава чрез обработка на рафинирана захар със специален ензим (сукроз-изомераза), произвеждан от бактерията Protaminobacter rubrum. Има изключително нисък гликемичен индекс - 32. Това означава, че се разгражда изключително бавно и равномерно осигурявайки на организма постоянен и стабилен източник на енергия за продължителен период от време. Не влияе на нивото на кръвната захар при прием, доказано подпомага разграждането на мазнините, интензифицирайки използването им от тялото.

  Желатиновият протеин, съставен главно от колаген, е най-често срещаният жизнен протеин в структурата на бозайниците. От доста време желатиновите разтвори са считани за много полезни за поддържане на ставите в човешкото тяло.

  Молекулата на колагена е образувана от тройна верига с вид на спирала. Колагенът представлява 30% от общото съдържание на протеин в човешкото тяло и има много специфична аминокиселинна структура. Колагеновата молекула се състои от 1000D-глицин, 360D- пролин и 300 D- хидроксипролин, които не се срещат при другите протеини. Действително човешкото тяло може да синтезира основните аминокиселини глицин и пролин, но трябва да се има в предвид, че огромни количества от тях са необходими за колагенов синтез. Например, за синтезирането на 1 милион молекули колаген (съответстващи на 1 пико грам или 0.01 нано гр.), са необходими повече от 1 билион молекули глицин и повече от 620 милиона пролин.   Хидрооксипролинът и хидроокслилизинът не се съдържат в ДНК-редицата, те се изграждат в пептидни вериги, като пролин и лизин,  впоследствие хидроксилирани. Оралната употреба на желатинови разтвори безспорно е важен източник за набавяне на аминокиселини необходими за изграждане структурата на колагена. Изследванията показват, че колагеновият разтвор достига точно до тъканите като кожа, сухожилия и стави с неразрушени антигенни фактори.

  Този уникален комплекс от въздействия  превръща Spider в много добър продукт за профилактика на остеопорозата, борбата с износването стави и сухожилия при системни тежки тренировки и физически натоварвания, както и в специализиран енергетик с продължително действие.

Съдържа: Воден разтвор на Palatinose – 30.00g; Gelatin -5.00g   .

Препоръчителен прием: 1-3 дози (ок. 5 капки) се разтварят в 250 мл хладка вода и се изпиват. Процедурата се повтаря три пъти дневно.

Опаковка: 125 мл флакон.  

 

Структурна формула на Палатиноза (Изомалтулоза)